Výtah Schindler - výměna celého rozvaděče po 19 letech

Vložil Tomáš (bez ověření), 24. Červen 2020 - 13:30 ::

Dobrý den,

v domě máme 19 let starý „moderní“ nerezový výtah Schindler. Poslední dobou začal zlobit tím, že se zasekne v nějaké stanici a nelze přivolat. Servisní firma vždy další den přijede a podle vlastních slov vyresetuje řídící program. Vadu vidí řídící desce, která se musí vyměnit. To mi celkem dává smysl.

Firma ale zároveň silně doporučuje „výměnu celého rozvaděče včetně elektroinstalace“ za cenu cca 200tis. s tím, že po oněch 19 letech už je na to stejně nejvyšší čas a poruch bude přibývat. Mě to laicky přijde jako ne tak dlouhá doba pro nový výtah.

Máte s tímto někdo zkušenosti? Měnili jste už celý rozvaděč u podobně starého, popř. mladšího výtahu? Ideálně Schindler, ale i třeba jiný moderní typ, např. Kone. Pro upřesnění dodávám, že je nás jen 10 bytů v 5 patrech, tj. provozu má výtah výrazně míň než v mnohabytovém paneláku – nadstřeleným odhadem 50 přejezdů denně.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.