Vložil Justitianus, 11. Červen 2020 - 10:13

Služba „Hlídač výborů“ je velmi užitečná. Najít konkrétní SVJ je tam rychlejší než hledání v rejstříku SVJ. A hledání podle příjmení člena statutárního orgánu – to v rejstříku nelze provést vůbec.

Sám využívám možnost kterou poskytují – nastavil jsem si „hlídacího psa“ na konkrétní SVJ se zasíláním upozornění do emailu. A z webu je přímý odkaz na Českou advokátní komoru s možností vyhledat advokáta, pokud byste se chtěli snad soudit …

Text na webu je formulován velmi opatrně: oni netvrdí že by předseda/členové výboru nesplnil/i svou povinnost, nebo že by způsobil/i škodu. Nic takového tam nenajdete. Žádné pomluvy, žádné nepravdy.

Ovšem pokud na tom webu snad jsou údaje, které jsou zastaralé a neaktuální (neodpovídají stavu zapsanému ve veřejném rejstříku a zveřejněnému), pak můžete provozovatele webu nabonzovat Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Justitianus

P.S. Na tom webu je jedna hrubá chyba: odkaz „Vymáhat škody na výboru“. To je samozřejmě nesmysl! Výbor není osoba, na výboru nelze právně vymáhat vůbec nic. Pokud snad vznikla škoda jednotlivému vlastníkovi jednotky, bylo by nutno vymáhat na SVJ – právnické osobě. Pokdu by se věřitel nedomohl náhrady škody u této osoby (což je nepravděpodobné), pak by teprve mohl začít vymáhat na členech jejího statutárního orgánu. Nikoliv ovšem „na výboru“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.