Vložil Ivana Frimlová, 22. Květen 2020 - 12:22

Dobrý den pane Justitianus, mockrát děkuji za váš zájem o mé problémy. Napíši vám chronologicky dění v našem domě"

  • v roce 1997 manželé XY (SJM) a já jsme koupili dům každý ideální polovinu,
  • v voce 1999, 30.6. jsme podepsali Prohlíšení vlastníka a ten den toto prohlášení bylo vloženo na KN. manž.XY mají do dnešního dne ve vlastnictví BJ č.13 (podíl 19 070), Já jsem získala 4 BJ č. 11,12,21 a 31 (podíl 25136/44 206). V prohlášení jsem uvedena jako určený správce společných prostor, údržby atd.
  • v černu 2018 jsem prodala BJ č. 11 (podíl 4613/44 206)
  • dne 27.9.2018 bylo u notářky domluveno, že se všichni vlastníci setkáme a založíme SVJ. Ovšem paní XY. zavolala notářce, že si nikdo společenství nepřeje. Paní notářka nám ostatním nic nesdělila a založení SVJ se nekonalo, nebyla v kanceláři a později se hájila údajným telefonátem p.XY, že by společenství stejně nebylo založeno,
  • v červenci 2019 jsem prodala BJ č. 21 (podíl 6730/44 206),

na základě domluvy vlastníky BJ č. 11 a 21 jsme oslovili manž.XY a žádali je o termín založení SVJ. Manž.XY nekomunikují, vše odmítají. Nehradí povinné poplatky ani za ůdržbu, opravy ani investice.

Proč se vše děje? Manž.XY. mně již před lety sdělili, že mám byty v pronájmu a tak mám peněz dost, mohu tedy vše zaplatit. Toto neprokáži, bylo mi to sděleno ústně, ale skutečně se její slova potvrdila, příští týden má být další soudní jednání, jistě chápete, že nemohu popsat podrobnosti.

Dne 6.9.2018 mě jeden útočník z domu zmlátil v souvislosti exekucí za nezapacení vodného a stočného. Od té doby při vstupu do domu se klepu jako ratlík, nikdy bych tam nedokázala přespat. Manž.XY. mě udali, že nemám zkolaudovaný byt č.31. Není to možné, protože m.XY. neprovedli nalepení spěňovací pásků na dveře vedoucí ze společné chodby do jejich půdního prostoru. Stavebí úřad mi poslal „papír“, ze v BJ nesmím bydlet, do uvední BJ do provozu pod pokutou 1.000.000 Kč. Hurá. Zloduši vítězí.

Pro uvedé výše a spoustu dalších příkoří jsem se rozhodla, že dům opustím, prodám všechny BJ, ale není založené SVJ… Dokonce na mě útočník řval, abych z domu vypadla, říkal i že mě z okna vyhodí.

Nyní mám domluvu s vážným zájemcem, že moje BJ č. 12 a 31 koupi. Je možné podepsat kupní smlouvu a SVJ založí stávající vlastníci a vlastník nový? Já bych vypadla ze hry.

V případě, že se manž,XY, nedostaví k založení SVJ, jak dlouho trvá soudu aby potvrdil založení SVJ?

Nebo mám postupovat jinak? V případě, že budete potřebovat ještě nějaké údaje, neprodleně je zašlu.

Doufám, že jsem vše posala dostatečně a srozumitelně a předem děkuji za pomoc. Ivana Frimlová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.