Vložil aby bylo jasno (bez ověření), 2. Květen 2020 - 3:13

někdo tady napsal „..rozúčtuje podle naměřených hodnot na podružných vodoměrech…“

Aby bylo jasněji: pokud tedy nemáte nějaká obskurní pravidla generující bezdůvodná obohacení jedněch vůči druhým, pak je nutné také odlišovat vlastníky jednotlivých OM (odběrných míst tj. jakéhokoli místa na potrubí odkud může unikat fakturovaná kapalina – voda) a u těch ve společných prostorech také účel spotřeby.

Jali součet spotřeb na OM v BJ příkladně 80% fakturované spotřeby, pak 20% odebralo SVJ jako správce OM ve společných prostorech. Sui generis je OM i ztráta vody z havárie, voda z hydrantů, voda z prádelny, voda v topení (ztracená třeba při výměně stupaček či radiátorů).

Dle vytíženosti je vhodné některé OM měřit: třeba prádelnu, či úklid, či vodu pro fontánu, či pro společné žraločí akvárium apod..

Z uvedeného je zřejmé, proč je třeba sledovat i účel spotřeby: náklad na vodu pro úklid je třeba při nedohodě o jiném způsobu počítat do služby ZA ÚKLID. Opak znamená VADU rozúčtování, kterou SVJ bezpochyby projede, náklad na vodu pro akvárko (nebo tamarínský opice … jak tu před lety někdo popisoval) je třeba rozúčtovat mezi ty konzumenty, kteří si tuto kratochvíli zpestřili své žití v domě (to nutně nejsou všichni členové SVJ či majitelé bytů), náklad na vodu pro hydranty bude zjevně rozúčtován z logiky věci podle podílu na společných prostorech (samozřejmě byla li tato voda použita k záchraně domu) … apod.


IRTN pro RAD ve spol. prostorech Vás nevytrhnou. Musel by se prostudovat použitý způsob rozúčtování … takže dokud Vám nebude doložen, není o čem tlachat.

bez podrobné znalosti VŠECH VŠECH VŠECH VŠECH VŠECH podkladů, nelze udělat podrobnou a pravdivou analýzu správnosti a tedy i spravedlivosti rozúčtování.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.