Vložil Nový člen (bez ověření), 1. Květen 2020 - 15:26

Pro „Justitianuse“.

Chvíli mi to trvalo,ale něco jsem v našich stanovách z roku 2015 o způsobu rozúčtování služeb našel.Není to nic moc,ale řídit by se tím snad výbor měl.


Náklady na služby se na vlastníky jednotek rozúčtují takto:

  1. dodávka vody a odvádění odpadních vod v poměru naměřených hodnot na podružných vodoměrech,
  2. provoz a čištění komínů podle počtu využívaných vyústění do komínů,
  3. umožnění příjmu rozhlasového a televizního signálu podle počtu kabelových zásuvek,
  4. osvětlení společných prostor v domě, úklid společných prostor v domě, odvoz odpadních vod a čištění jímek, odvoz komunálního odpadu, popřípadě další služby sjednané mezi poskytovatelem služeb a příjemcem služeb, podle podlahových ploch jednotek stanovených podle či. 8 odst. 1 písm. b),
  5. dodávka tepla a centralizované poskytování teplé vody podle právního předpisu, kterým se stanoví pravidla pro rozúčtování nákladů na tepelnou energii pro vytápění a nákladů na poskytování teplé užitkové vody mezi konečné spotřebitele, nedojde-li k ujednání všech vlastníků jednotek o jiném postupu, nerozhodne-li u nákladů uvedených v písm. a) až d) shromáždění vlastníků jinak."

Shromáždění

2)K přijetí rozhodnutí se vyžaduje souhlas většiny hlasů přítomných členů společenství. Pokud se jedná o přijetí rozhodnutí o změně velikosti podílů na společných částech všem vlastníkům jednotek — členům společenství, nebo o změně poměrů výše příspěvku na správu domu a pozemku jinak než v důsledku změny podílu na společných částech, je vyžadován souhlas všech členů společenství. Pokud se jedná o přijetí rozhodnutí o způsobu rozúčtování nákladů na služby (vyjma nákladů na dodávku tepla a teplé vody) na vlastníky jednotek a o uzavření úvěrové smlouvy, je vyžadován souhlas alespoň 3/4 většiny hlasů vlastníků přítomných na shromáždění.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.