Vložil Justitianus, 25. Duben 2020 - 9:21
  • AsiTak napsal: „Služba „dodávky tepla“ podle mě je služba obchodní činnosti …“

Pane AsiTak, pletete dohromady pojem „obchodní činnost“ a pojem „poskytování služby“ podle zákona č. 67/2013 Sb.. Takové zmatené mísení pojmů nedává žádný smysl. Samozřejmě že můžete na poskytování služeb spojených s užíváním bytů hledět jako na obchodní činnost SVJ – to ale platí pro kteroukoliv službu na kterou si vzpomenete. Praktický smysl v tom není naprosto žádný – je to jen hraní se slovíčky.

Dodávka tepla je nepochybně službou a je výslovně zmíněna v § 3 zákona č. 67/2013 Sb.. Zda si k tomu vymyslíte kuriózní a nikým nepoužívaný název „služba obchodní činnosti“ – to je pro věc zcela bezvýznamné.

Souhlasím s Vámi v tom, že výroba, rozvod a dodávka tepelné energie je něco jiného a řídí se zcela jinými právními předpisy (energetický zákon, zákon o hospodaření energií). Však právě proto platí, že SVJ poskytující službu „dodávka tepla“ nikomu žádnou tepelnou energii nedodává. Proto SVJ nepotřebuje distributorskou licenci od ERÚ na rozvod tepelné energie.

Pro zajímavost uvádím, že platnou licenci ERÚ na rozvod tepelné energie má pouze jediné SVJ v České republice: Společenství vlastníků domu č.p. 208 v Neveklově (IČ 26481090).

SVJ zmíněné v úvodním příspěvku – stejně jako další stovky takových SVJ – poskytuje (bez licence) službu dodávka tepla podle § 3 zákona č. 67/2013 Sb..

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.