Nefunčkní SVJ, propadlé revize atd

Vložil jahpa, 27. Březen 2020 - 8:17 ::

Prosím o radu či typ pokud máte někdo stejnou zkušenost. V srpnu jsme se s mužem přestěhovali do nového bytu, dům je cihlový o 7mi bytových jednotkách-tedy velmi malý a na malé obci. Hned po pristěhovani jsme začali vnímat, že tady nikdo nic moc neřesi- úklid atd.

Začala jsem se zajímat jak je to s ostatními záležitostmi- fond oprav, kolik je naspořeno (samozřejmě to jsme chtěli vědět už při koupi, ale na koupi jsme spěchali a makléř nevěděl), co se udělalo za opravy a jak to zde funguje. Když mi místní obyvatelé nebyli schopni říct kolik mají naspořeno, zdali má dům pojištění atd zpozorněla jsem a dotázala se externího správce a když mi neodpověděl ani on, začala jsem pátrat víc.

Mnozí lidé ze sousedství mají s tímto správcem podobné zkušenosti, těží z hlouposti lidi a peníze z fondů mizí kdoví kde. Místní předsedkyní je paní, která věcně nemá čas a je jen důležitá, není ani zapsaná v rejstříku a dělá to per huba protože se tak domluvili. Pozemek pod domem je pozemkového fondu, nájemníci jsou bývalí majitele bytů, leckdy dávno mrtví, pojistka domu je kdoví jak stará, nejsou udělané revize, vodoměry se musí vyměnit, jeden byt je v exekuci- proběhla dražba sice neúspěšná, ale předpokládala bych, že jsme se exekutorovi měli přihlásit, že nám majitelé také dluží, úklid v tuto chvíli vem čert.

Na poslední schůzi v říjnu jsem toto přednesla, předsedkyně mi řekla že o tom ví a řeší to. Uplynulo půl roku a pořád se nic neděje. Xkrat jsme to s mužem s předsedkyní řešili, ale vždy bezvýsledně, jen nám slíbila že na tom dělá s mysli na to.

Tento týden jsem všem majitelům rozeslala doporučené dopisy s tím ze sem opět sepsala všechny problémy s že by bylo dobré to řešit a ať se k tomu vyjádří. Máme ještě jinou možnost jak tyto problémy řešit? (to že na schůzi byli zvolení jiní členové výboru, kteří stále nejsou zapsání neboť předsedkyně nebyla schopna předat správci plně moci také o něčem vypovídá) nechci aby v této a nastávající době jsme se nedej bože dostali do průseru. Kdo ví co nás všechny čeká. Dekuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.