Vložil Justitianus, 19. Únor 2020 - 7:56
  • Misme napsala: „[P]ravidla pro správu domu, pravidla pro užívání společných částí a příspěvky na náklady spojené se správou domu a pozemku jsou povinnou částí prohlášení pouze a jen v případě, že při rozdělení práva k nemovité věci na vlastnické právo k jednotkám nevznikne SVJ. Má někdo argument, který tento výklad rozbije?“

Paní Misme, Váš výklad není potřeba rozbíjet. Píšete totiž o otázce, která je zcela mimo tuto diskusi a je pro tazatele bezvýznamná.

Zde se přece neřeší otázka zda původní vlastník byl povinen uvést v prohlášení náležitosti stanov. Ani já, ani pan JaVa jsme se k tomuto tématu vůbec nevyjadřovali. Vyjadřovali jsme se pouze k tomu, že původní vlastník byl oprávněn uvést v Prohlášení náležitosti stanov. Včetně pravidel pro správu domu a pro užívání společných částí.

Závěr: tato pravidla mohou tedy být od počátku uvedena v Prohlášení. A budou tam uvedena stále, a budou stále platná a účinná, dokud vlastníci jednotek Prohlášení nezmění (samozřejmě s písemným souhlasem všech dotčených vlastníků, viz § 1169 odst. 2 NOZ).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.