Vložil Justitianus, 12. Únor 2020 - 19:32

Pane JaVa, je zcela zjevné, že všichni členové výboru v tom domě jsou totálně neschopní a vlastníci jednotek jsou k tomu zcela lhostejní. Z úvodního příspěvku jsme se dozvěděli:

  1. Vlastník A byl neplatič, avšak zřejmě se na něm nic nevymáhalo, ani výbor nenechal zapsat do katastru věcné břemeno k jednotce
  2. Vyúčtování za rok 2017 mělo být předáno vlastníkům jednotek (nejspíše) do dubna 2018, ale výbor na to už dva roky kašle.
  3. Vyúčtování za rok 2018 mělo být předáno vlastníkům jednotek (nejspíše) do dubna 2019, ale výbor zvysoka kašle i na toto.
  4. Vlastníkům je to zjevně také naprosto jedno, přestože jsou oprávněni při prodlení s vyúčtováním požadovat na SVJ pokutu podle ustanovení § 13 zákona č. 67/2013 Sb..

Pokud snad nedošlo k jinému ujednání, činí výše pokuty 50 Kč denně pro každé nedodané vyúčtování a pro každého vlastníka jednotky. To jest při dvojím prodlení 36500 Kč na vlastníka ročně. Ovšem to by ti spící vlastníci museli začít pokutu vymáhat, že ano.

Já bych je nechal spát dál. Asi je jim v tom mátožném polospánku dobře. Je to takový zakletý zámek s Šípkovou Růženkou – a žádný princ není na obzoru.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.