Vložil Čmuchal (bez ověření), 14. Leden 2020 - 4:37

Fandím.

Sehnat právníka, který se stará o meritorní podstatu věci – nemožné. Radím studovat, studovat, studovat a vše (skutečnosti procesní i meritorní) kontrolovat sám. Právník je jako „pojištění“, dokud ho nepotřebujete ke skute4n0mu „lámání chleba“, nezjistíte co je zač. A když to zjistíte, je většinou po Vás.

A když to zjistíte, nezachováte se správně tzn. tak, že byste napsal RELEVANTNÍ bonz třeba na obdobu www.znamylekar.cz je www.znamypravnik.cz(pl,to,…) 1). Musely by tam být ale skutečné případy a ne jen kecy nebo chvalozpěvy blbečků, neználků nebo trollů.

„…Já si dosud advokáta nenajal, s ohledem na SVJ…“

Nerozumím jakým „ohledem“ se zabýváte? Jestli jste si advokáta doposud nenajal, tedy jakéhokoli vola co o sobě tvrdí, že má právní vzdělání a oprávnění poskytovat právní služby, a sám o tom mnoho nevíte, jste ztracen. Nikdo Vám zde neřekne, jaké jsou šance na „uvaření“ Vás či hyder ze SVJ, které jsou podporovány hlasující většinou tupých ovcí. To byste musel poskytnout veškeré podklady co máte a i co si nyní myslíte, že ani nemáte. Chápu ale, že obnažit se na veřejnosti je nejen velmi žinantní, ale že by to k něčemu pomohlo je i nepravděpodobné.

Jsem v situaci obdobné, právníka jsem zvolil z www.cak.cz stylem „ententýky dva špalíky…“ a uvidím2). Jsem ale připraven suplovat i úkony svého právníka, pokud se budu domnívat, že jsou účelné. Nakonec on mi slouží jen jako berla muzejní: mohu se na ni dívat, ale opřít bych se o ni neodvážil.

Kdybych byl ve stejném 13-denním presu, nevědouc kde je nějaký právník, nevědouc jak uplatnit nároky, asi bych se snažil o odůvodněný odklad, takový co soud uzná. Já měl 1.vní řízení po 3-měsících od podání žaloby lumpy ze SVJ. Požadavek na smír byl návodem jak mít 2.hé stání a 2.hé stání doposud nebylo ani nařízeno. A to je již 5-měsíců. Je to dost času hledat advokáta?

No já myslím, že by Vám to stačit na otestování několika z nich mohlo. Doporučuji vzít si na konzultaci s sebou „kámoše:automecha­nika“ (tzn. „ten kdo se vyzná“) a s advokátem si promluvit (o meritorní podstatě samozřejmě) a usoudíte velmi pravděpodobně i sám, zda jde o vochomůrku nebo o hříbek.

Moje názory berte s rezervou: jsou stejně nekonkrétní jako ten Váš popis toho „na čem se Vás pravděpodobně chystají dostat“…

Čmuchal


1) tím netvrdím, že něco takového existuje.
2) už jsem testoval cca 10 AK v okruhu 60 km. Marně.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.