Vložil § 1177 odst. 2 občanského zákoníku (bez ověření), 22. Prosinec 2019 - 18:15

Prosím o upřesnění povinnosti mě jako vlastnici bytu uložené v § 1177 odst. 2 občanského zákoníku:

A. Jako vlastnice bytu v bytě bydlím společně s dalšími dvěma (sedmi) osobami. Jsem povinna osobě odpověděné za správu domu oznámit jejich jména a adresu?

B. V mém bytě bydlí dvě (sedm) členů mé domácnosti, sama v bytě nebydlím. Jsem povinna osobě odpověděné za správu domu oznámit jejich jména a adresu?

C. V mém bytě bydlí dvě (sedm) osob, nejde o členy mé domácnosti, sama v bytě nebydlím, nic mi nehradí (náklady hradím, jedná se o mou dobročinnost). Jsem povinna osobě odpověděné za správu domu oznámit jejich jména a adresu?

D. Byt spravuje profesionál zabývající se správou bytů, který byt dle svého uvážení krátkodobě i dlouhodobě pronajímá. V bytě nebydlím. Jména ani adresy osob obývajících byt neznám. Jsem povinna osobě odpověděné za správu domu oznámit jejich jména a adresu?

E. Byt spravuje profesionál zabývající se správou bytů, který byt dle svého uvážení krátkodobě i dlouhodobě pronajímá. Užívám část bytu. Jména ani adresy osob obývajících další místnosti neznám (byt má více koupelen a více vstupů). Jsem povinna osobě odpověděné za správu domu oznámit jejich jména a adresu?

F. Byt je pronajat, nájemce byt podnajímá. Jména ani adresy osob obývajících byt neznám. Jsem povinna osobě odpověděné za správu domu oznámit jejich jména a adresu?

H. Další možnosti vymyslí laskavý čtenář.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.