Vložil . (bez ověření), 2. Prosinec 2019 - 15:40

Doslovný přepis části videa:
„…ale často, nebo poměrně jednoduchou cestou jak se daný vlastník může dozvědět o tom, kdo dluží SVJčku, tak je pokud využije svého zákonného práva nahlížet do podkladů pro rozúčtování. V těch podkladech pro rozúčtování potom je velmi často vidět, který z vlastníků, který majitel okolních jednotek je oním dlužníkem.
Čili rada pro předsedy je poměrně jednoduchá. Nezveřejňovat nic, ani jméno, ani číslo jednotky, na základě které by mohl být identifikován daný vlastník, ale vyřešit to tímto způsobem.

Pan Mgr. ani slovem nerozporuje právo nahlížet do účetních knih. Viz. slova: „často, nebo poměrně jednoduchou cestou“
Pan Mgr. nehovoří pouze o dlužnících okolních jednotek. Viz. slova: „který z vlastníků, který majitel okolních jednotek“

Radí předsedům: na shromáždění (mohou se účastnit nájemníci, správcovská firma atd.), ani na nástěnku (přístupná nájemníkům, návštěvám atd.) nic nezveřejňovat a vlastníky informovat o dlužnících postupem dle §1179 NOZ (viz. slova: „zákonného práva nahlížet do podkladů“) a stanov.

V odkazu ÚOOU se také hovoří o fondu oprav, takže jestli je zaměněno rozúčtování a vyúčtování, nebo spíše namísto slov smlouva, účetní kniha, doklady použito slovo rozúčtování, je na každém předsedovi, aby tuto velmi obecnou radu přizpůsobil praxi.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.