Vložil Čmuchal (bez ověření), 19. Listopad 2019 - 2:19

Co u nás znamená „umožnění příjmu“?

Mám li STA s rozvody do každého bytu, a zásuvky poskytují výstup zpracovatelný TV+T2, znamená to že byl příjem „umožněn“ nebo „poskytnut“?

Já míním, že „poskytnut“. Jde nad-rámec „umožnění“. Umožnění znamená, pouze nebránění tomu, aby si člen společenství mohl natáhnout vlastní dráty na třeba satelit do místa s dobrým příjmem, především pokud je toto místo ve společných prostorech společenství (obvykle asi na střeše).

Jiná věc je „poskytnutí“, protože zde již jde o dodávku signálu prostřednictvím STA rozvodu, zpracovanému nějakými „příjmovými kazetami“, které nepochybně nebudou pracovat bez dodávky proudu. Velmi pravděpodobně na účet SVJ.

Dále míním, že nějen provozní náklady na el. energii jsou nákladem na provoz STA, ale i náklady na údržbu STA-zařízení tzn. i na úpravu z DVB-T na DVB-T2. Jde o zařízení službu „poskytující“ nikoli „umožňující“ a „náklad na úpravu“ není, podle mne ani nákladem na „pořízení“ a nemůže být tedy „nerozúčtován do služeb“ a hrazen z tajemného „fondu oprav“ (který všichni známe, jako bezedný sud nevyúčovávaných zlaťáků, se kterými tajemně nakládá, kdo zrovna je u koryta SVJ:moci)

Takže ano, míním, že jakýkoli náklad na STA vyjma pořízení (včetně změny z DVB-T na DVB-T2 nebo z DVB-T2 na DVB-T3), je nákladem, na který se uplatní ZoSL a na řádném vyúčtování (§7/1 ZoSL) bude

…a nebude li, tak protože opakování je matka moudrosti, zopakujeme si, že vyúčtování, které není ŘÁDNÉ, reklamujeme, žádáme veškeré podklady a v souladu i odůvodněním v DZ → nezaplatíme vyúčtování nikoli řádné ani z části, dokud řádné není jako celek. :) :) :) :)

Čmuchal

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.