Vložil Vyháněč bludů (bez ověření), 13. Únor 2021 - 12:03

Odpověď je jednoduchá: Bludy produkované soudcem uvést na pravou míru nebo odstranit ze spisu není možné. Pokud na ně soudce upozorníte, svůj názor nezmění. Pokud na ně upozorníte nadřízený soud nebo předsedu soudu, sdělí Vám tito, že jste své námitky měl uplatnit v řízení a že se tím nebudou zabývat.

Podrobněji:

Pokud jsou bludy produkované soudcem ve výroku rozhodnutí – uvést na pravou míru nelze, rozsudek platí i s bludy.

Pokud jsou bludy produkované soudcem v odůvodnění rozhodnutí – uvést na pravou míru nelze, pouze proti odůvodnění není možný opravný prostředek.

Pokud jsou bludy produkované soudcem jinde než v rozhodnutí – uvést na pravou míru nelze, ničím jiným než rozhodnutím se nikdo zabývat nebude.

Trochu jsem se soudil, je to předražený kabaret. A ano, několikrát jsem se setkal se soudci Nejvyššího soudu (Brzobohatá, Ferák, Dýšková), v žádné z věcí vůbec nepochopili její podstatu, jednoduše ji zcela opomenuli, psali mimoběžně, podle pravidla napište si co chcete, my budeme reagovat na co chceme. Asi jim to píše nějaký soudní čekatel nebo student na praxi nebo umělá inteligence, s právem jejich výtvory nemají mnoho společného. Svou tvorbu zveřejňují na https://nsoud.cz/…SpreadSearch .

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.