Proplacení nedokončené rekonstrukce WC po rekonstrukci stoupaček

Vložil Vítězslav (bez ověření), 7. Říjen 2019 - 1:06 ::

Dobrý den, v SVJ (12 BJ) jsme si odsouhlasili rekonstrukci stoupaček. Součástí smlouvy bylo, že firma po rekonstrukci stoupaček (za WC) uvede i místnost záchodu do stavu odpovídajícího před rekonstrukcí. V případě, kdy si někdo chtěl rekonstrukci WC dokončit svépomocí se SVJ zavázalo uhradit náklady za konkrétní práce v určitých limitech.

Firma však v mém bytě nedokončila rekonstrukci WC a po měsíci a půl nahánění jsem byl nucen si narychlo najít firmu jinou, která mi práce dokončila. Takto mě to však vyšlo na více, než bylo původně stanoveno limity a nyní chci vše po SVJ proplatit.

<dl>
<dt>Důvody, proč si myslím, že byla moje zakázka dražší jsou</dt>

<dd>v celkové zakázce za 1,2 milionu se pravděpodobně objevuje lepší
cena na BJ, než je tomu u zakázky men­ší.</dd>

<dd>některé položky (např. tlaková zkouška, rozvod el., montáž wc
doplňků a světla, aj.) se vůbec v položkovém rozpisu zakázky1
neobjevují, moje firma však dodala podrobnější rozpis.</dd> </dl>

Po celou dobu rekonstrukcí od poloviny března do poloviny srpna jsme byli odstěhovaní s rodinou pryč. Firma nám, jakožto prvnímu bytu v pořadí, slíbila dokončit rekonstrukce do konce května, protáhly se však i celkově rekonstrukce stoupaček a tak jsem nenaléhal.

Myslím si však, že by mi mělo SVJ nahradit veškeré náklady proto, že nedohlédlo se svým placeným stavebním dozorem na dokončení rekonstrukcí všech WC a rozhodnutí najít si jinou firmu tak nevyšlo z mé svobodné vůle.

Nicméně to považuji i za hrubé pochybění ze strany SVJ, jelikož se stavební firmou denně komunikovalo, zatímco mě stavbyvedoucí pokládal hovory a nereagoval. Od sousedů jsem se až o měsíc později zpětně dozvěděl, že firma zcela přestala pracovat, načež jsem si našel vlastní firmu.

Mimo to bych se rád zeptal, zdali myslíte, že by bylo možné po SVJ požadovat proplacení i extra životních nákladů vyplývajících ze zastavených prací, případně zdali bych s tímto uspěl u soudu? Jak jsem zmínil, vnímám to jako pochybení SVJ.

Děkuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.