Vložil doris31, 7. Září 2019 - 10:20

Dobrý den, finanční prostředky posílám nám účet s.r.o., která byla dříve realitkou a také se zabývala správou domů. S tímto s.r.o. jsme uzavřeli jako 4 spoluvlastníci smlouvu o správě domu. Každý rok zasílali a zasílají vyúčtování služeb, ale již ne přehled o čerpání prostředků na správu domu a pozemků. Mám informace o tom, že právě toto s.r.o. iniciovalo v září 2019 založení SVJ v našem domě(rozeslalo doporučeně pozvánky), ale mě vynechali -nepozvali.

Písemně jsem toto s.r.o. požádal o nějaké informace. Odpověděli, že zálohy na služby a příspěvky se posílají na jejich účet a SVJ svůj samostatný účet nemá. Kdykoliv jsem reklamoval vyúčtování služeb z titulu chybně uvedených osob na vyúčtování a nebo chybně započtených uhrazených záloh na služby, nikdy mi reklamaci neuznali s tím, že počet osob jim nahlásil předseda SVJ …

Jsem rozhodnutý podat na předsedu a výbor SVJ žalobu. Problém je, jakou advokátní kancelář oslovit. Nedělám si naději ani s naším soudnictvím, když pročítám rozsudky a rozhodnutí odvolacích soudů (třeba ÚS naprosto všechny zamítá, poslední dobou s odvoláním uspěl snad jenom stěžoval jedné politické strany na neplatnost voleb…).

Těžké v malém českém rybníčku.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.