Jak se vyhnout potencionálně problémovému dodavateli?

Vložil Pavel, 24. Srpen 2019 - 19:15 ::

Při výběru dodavatele se v našem SVJ snažíme nejprve z veřejných zdrojů zjistit, co o sobě dodavatel sděluje a co sdělují o dodavateli jiní. Tím vytřídíme potencionálně problémové dodavatele.

Uvedu příklad na s.r.o. IČ 282 74 76, která na tomto webu umístila reklamu:

http://www.portalsvj.cz/…adminreal-cz

Z obchodního rejstříku je zřejmé, že soustavně porušuje § 66/l zákona 304/2013 Sb. tj. neukládá zprávu o vztazích mezi ovládající osobou a osobou ovládanou.

Dále soustavně porušuje § 67 stejného zákona tj. neukládá návrh na rozdělení zisku a jeho konečnou podobu.

Stranou ponechám, že do OR umísťuje nepodepsané formuláře, které asi považuje za účetní závěrku. Podle výše uvedeného zákona § 66/c se do OR ukládají účetní závěrky. Podle § 18/3 ZoÚ musí být k účetní závěrce připojen podpisový záznam statutárního orgánu. Ukládat nepodepsané formuláře je poměrně rozšířený nešvar, který může být pokutován. Zatím pokutován pokud vím není. Zatím…

Pochybuji, že společnost, která sama porušuje zákony, asi z neznalosti, dokáže poradit svému klientovi, aby je neporušoval.

Ostatně lze si to ověřit na stránkách zmiňované s.r.o. v části Reference. Oba klienti, kteří poskytli reference (IČ 276 75 271, 283 02 486) ukládají nepodepsané výkazy VZZ a R bez přílohy (to skutečně není účetní závěrka). Za rok 2017 ještě nic neuložili.

Již na základě výše uvedených informací bychom takovou nabídku ignorovali a proto neuvádím v čem je údajná účetní závěrka s.r.o. v rozporu se ZoÚ a vyhláškou č. 500/2002 Sb.

Hezký den!

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.