Vložil Vlastnice bytu (bez ověření), 26. Srpen 2019 - 20:32

„předseda napíše zápis, do zápisu napíše že ke své funkci potřebuje nové auto – schváleno 100% vlastníků…????“

Ano, přesně takto to v praxi funguje a přesně takto zákon vykládají soudy: Rozhodnutí uvedené v zápisu je platné a není soudně přezkoumatelné. Sama jsem podobnou věc dotáhla až k Nejvyššímu soudu, výsledkem je, že jsem se za značné peníze a značný čas dověděla, že zápis platí a není soudně přezkoumatelný. Jména soudců Nejvyššího soudu zde už byla opakovaně uvedena, jsou to titíž i v mém případě.

Podrobněji a s argumentací převzatou od soudců: Schválení auta pro předsedu není důležitou záležitostí, proto není toto rozhodnutí soudně přezkoumatelné. Podle zápisu nejste přehlasovaným vlastníkem (zápis uvádí, že 100 % vlastníků bylo pro), takže i z tohoto důvodu rozhodnutí není soudně přezkoumatelné.

Na auto pro předsedu jste povinna přispívat. V případě nepřispívání toto nepřispívání najednou už soudně řešitelné je (tady se důležitost záležitosti najednou nezkoumá!) a budete odsouzena k placení s odůvodněním, že rozhodnutí je platné, protože jste toto rozhodnutí úspěšně soudně nenapadla, přestože jste tu možnost měla.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.