Sen - terasa z části ploché střechy panelového domu

Vložil PetrKrt, 2. Červen 2019 - 9:25 ::

Ahoj všem, prosím o rady a komentáře k jednomu snu, který sdílíme s manželkou.

Jsme v posledním patře panelového domu a napadlo nás jak moc nereálné by bylo, udělat si z části sřechy (nad naším bytem) terasu. Strávil jsem několi hodin hledáním na internetu, ale na nic podobného jsem nenarazil. Většina lidí, se kterými jsem o tom mluvil se nám vysmála, ale já nejsem z těch, kteří by něco vzdávali při prvním náznaku problémů. Dal jsem dohromady první body, které s tím souvisí.

  1. Souhlas SVJ – pro pročtení zdejších diskuzí jsme pochopil, že střecha je společný prostor a pro takovéto stavební úpravy je nutný souhlas 100% vlastníků. Je to tak?
  2. Stavební úpravy – jako první je nutný statik, který řekne, zda jsou vůbec takové úpravy možné a zda střecha případnou zátěž unese. Zjišťoval jsem si, že pro pochozí terasu je limit cca 350 kg/m2 – je to u střechy paneláku reálné?
  3. Úřady – je mi jasné, že tady to bude boj, protože bude potřeba souhlas velkého množství ouřadů. Od hasičů až po stavební úřad. Existuje nějaký trik, jak postupvat – kde začít?
  4. SVJ + finance – jak střechu odkoupím? Kdo určí cenu?

Je mi jasné, že každý z těchto bodů může být pro terasu stopka, ale rád bych si aspoň ověřil, co je možné a co ne. Budu vděčný za jakoukoliv radu i komentář…

děkuji Petr

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.