Vložil N. Klainová (bez ověření), 9. Duben 2019 - 18:27

Napsal jste:

Jsem toho názoru že “výlučné užívání“ je forma pouze pro jednoho člověka nikoliv pro skupinu.

Pane AsiTak, vysvětlete mi, prosím, jak byste uvedl do prohlášení vlastníka, kdo má ve výlučném užívání některé dále vyjmenované společné části, jsou-li v domě dva druhy jednotek – byty a garáže, přičemž bytů je 3 x více, než garáží.

Jde např. o balkony přístupné pouze z bytů, radiátory a jiná otopná tělesa, systémy rozvodu a příjmu televizního signálu a datových sítí apod.

I u nás se bude muset měnit prohlášení. Já bych do něj normálně napsala, že ve výlučném užívání pouze vlastníků bytů jsou.....

Čili uvedla bych celou skupinu vlastníků bytů a ne jednotlivce.

Podle mého názoru není nikde zakázáno uvést skupiny vlastníků, které mají něco ve výlučném užívání. Přitom to tu čtu už podruhé.

Nebo jsem nějaký paragraf přehlédla?

Trochu se obávám, že mohou nastat problémy s vyjmenováním všech technických zařízení, které jsou ve výlučném užívání jedné skupiny vlastníků.

Pokud se na něco zapomene, bude se muset prohlášení změnit a to asi bude náročné časově i finančně.

Podle mého názoru měla místo novinky, že výlučné užívání musí být v prohlášení, zůstat v platnosti dohoda podepsaná všemi, která byla obsažena v § 15 ZoVB. Přece jen je jednodušší a levnější aktulizovat dohodu než prohlášení. Mrzí mne, že jsem si na to nevzpomněla v rámci připomínkování návrhu novely OZ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.