Vložil tep (bez ověření), 9. Duben 2019 - 17:51

Pominul jste fakt, že dům tazatele má více vchodů – majitelé bytů daného vchodu by měli mít možnost volit si např. jaká bude podlahová krytina na schodištích či podestách, kdy se bude vyměňovat, jaké budou barvy na chodbách a kdy se bude malovat chodby, případně i místnosti spol. prostor, které výlučně užívají. To jsou příklady jednodušších procesů. Z toho se odvine i to, že si budou moci stanovit výši příspěvku na tyto a jim podobné záležitoti daného vchodu.

Písemnou dohodu vlastníků bytů v daném vchodě vyžaduje případná vestavba výtahu do daného vchodu, ve které bude uveden způsob financování pořízení a vestavby výtahu, způsob financování jeho následného provozu a oprav, za jakých podmínek se budou moci připojit k provozovatelům výtahu další vlastníci bytů, kteří zatím nemají zájem zúčastnit se na vestavbě a provozování výtahu a způsob rozhodování o dalším fungování výtahu (na čem závisí síla hlasu a velikost potřebného kvóra pro změny v uvedené dohodě). V srpnu bude výtah začínat 6. rok provozu a zatím nebyla potřeba svolat provozovatele výtahu.

Mohu jen doporučit, aby ve výboru SVJ měl každý vchod svého zástupce, ale dá se to řešit i neformálním mluvčím daného vchodu, který v případě potřeby bude kontaktovat výbor SVJ,

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.