Vložil TN. (bez ověření), 30. Březen 2019 - 12:34

Vy jste si ten zákon nepřečetl! Předchozí znění z 16.10.2018 bylo mnohem vstřícnější, zmizel důležitý důvod, ale po lobbingu mgr. Kroha a JUDr. Novotného se tam opět vrátil a možnost podat žalobu byla ještě o řád snížena. Přečtěte si to celé a neřešte důvodovou zprávu. Soudce bude vycházet ze znění paragrafu, ne z důvodové zprávy, jejíž znění je navíc v rozporu, protože po změně § 1209 v LRV nebyla upravena.

Je- li pro to důležitý důvod, může přehlasovaný vlastník jednotky navrhnout soudu, aby o záležitosti týkající se správy domu a pozemku rozhodl; v rámci toho může též navrhnout, aby soud dočasně zakázal jednat podle napadeného rozhodnutí. Není- li návrh podán do tří měsíců ode dne, kdy se vlastník jednotky o rozhodnutí dozvěděl nebo dozvědět mohl, jeho právo zaniká.

Samozřejmě jisté pozitivum je inkorporace § 258 novelou § 1221, ale tato výhoda je osekána novým zněním § 1209

Nevyplývá-li z ustanovení o společenství vlastníků něco jiného, použijí se přimě řeně ustanovení o spolku, ze jména ustanovení o svolání, zasedání a rozhodování kolektivních orgánů, o neplatnosti rozhodnutí nebo o následcích jeho rozporu s dobrými mravy. Nepoužijí se však ustanovení o shromáždění delegátů ani o dílčích členských schůzích.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.