Přetrvávající plísně v bytě

Vložil Anonymous, 23. Únor 2019 - 9:24 ::

Dobrý den, Hledala jsem zde v diskuzích, ale nenašla odpověď na můj problém. Jsem vlastníkem bytu v cihlovém domě, který se nachází v posledním patře pod střechou. Již 5 let v ložnici přetrvává problém s plísněmi a bohužel je to rok od roku horší. Jedná se o nezateplený cihlový dům a dle všeho jde o vadu v konstrukci, nepomáhá ani časté větrání ložnice, kondenzuje voda na oknech a na studených severních a východních zdech. Bohužel i soused pod námi má problém s mokrým rohem, který se nachází v onom nejhorším výskytem plísně.

Jde o to, že do dnes tento problém neřešil ani předseda svj, ani správcovska firma, která již slibovala, že pozve odborníka na posouzení stavu objektu, ale do dnes je „ticho po pěšině“. Bohužel mám manžela astmatika a do toho dvě malé děti, tak je pro nás tento problém velice nepříjemný.

Co dělat aby došlo k nápravě? Napadlo mě pozvat si hygienickou stanici, ale nevím, zda se tímto budou zabývat. Navíc nechci vyvolávat nějaké konflikty, ale bohužel už jsem z toho zoufalá a už to chci nějakou cestou řešit, když svj je nečinné. Poradíte jak v této věci postupovat abysme donutili svj k nápravě?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.