Vložil zdeseny clen SVJ, 31. Leden 2019 - 16:45

kvůli věci, která jde udělat mnoha jinými postupy.

Pokud bych měl dojem, že místo slušného řešení eventuelních problémů ohledně prováděných stavebních prací se ke mě chováte nikoliv oboustranně slušně jako zodpovědný a pečlivý správce, ale jako statutární „orgán“, tak bych vás nikam nepustil a svou povinnost vyhovět vám bych splnil předložením dokumentace a eventuelně i znaleckého posudku stvrzujícího skutečnost, že k zásahu do společných částí nedošlo.

A nemyslím, si, že by se vám podařilo soudně docílit zpřístupnění, abyste se vy osobně mohl jakkoliv podílet na kontrole. Tím spíše, pokud k posuzování podobných skutečností nejste kvalifikován a ještě bych vám nabídl přístup pro vámi či lépe soudem určeného znalce.

Přečtete si něco a základním lidském právu na respektování obydlí

Evropská úmluva o ochraně lidských práv

ČLÁNEK 8

Právo na respektování rodinného a soukromého života

1. Každý má právo na respektování svého soukromého a rodinného života, obydlí a korespondence.

2. Státní orgán nemůže do výkonu tohoto práva zasahovat kromě případů, kdy je to v souladu se zákonem a nezbytné v demokratické společnosti v zájmu národní bezpečnosti, veřejné bezpečnosti, hospodářského blahobytu země, ochrany pořádku a předcházení nepokojům a zločinnosti, ochrany zdraví nebo morálky nebo ochrany práv a svobod jiných.

Statutární „orgán“ SVJ skutečně není státním orgánem a pokud bude chtít provést nějakou kontrolu v jednotce, tak musí prostřednictvím státních orgánů, protože ty jediné mají možnost narušovat právo na respektování obydlí, takže tam může kontrolovat policie, stavební úřad, soudem ustanovený soudní znalec, ale rozhodně ne nějaký „orgán“ SVJ a tím méně na základě pouhé ústní výzvy.

Myslím, že se mnou byste to před soudy měl těžké :)

V našem SVJ jakékoliv kontroly probíhaly vždy prostřednictvím místního šetření prováděného stavebním úřadem a nechápu, proč by to tak v souladu jak se zákonem, tak s úmluvou nešlo dělat i všude jinde.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.