Vložil zdeseny clen SVJ, 23. Leden 2019 - 7:15

doplatky na bydlení, sociální dávky a proto charitativní organizace provozují azylové domy a ubytovny.

Co ale není základní potřeba je spolupodílení se na nekompetenci statutárních orgánů SVJ. Popsal jsem vám v odkazovaném příspěvku, jaké dle mého už tak socialisticky nesmyslné preference má v insolvenčním řízení SVJ. Pokud statutáři orgánu nedokážou tato práva uplatňovat, tak skutečně není důvod k jakémukoliv jinému přenášení nákladů na jiné. Pokud si vlastníci zvolí neschopný výbor a nebo správce, nevidím jediný důvod, proč by kdokoliv jiný včetně bank a jejich akcionářů měl na náklady jejich neschopnosti či nezodpovědnosti přispívat.

A opakuji, protože jste to zřejmě nepochopil, to riziko přispívání na škody vzniklé nevymahatelnými pohledávkami máme jako vlastníci jednotek v SVJ víc než vykompenzované tím, že náklady vlastnického bydlení v SVJ jsou nižší, než náklady nájemního bydlení a i než náklady vlastnického bydlení v domech kde bychom byli 100 procentním vlastníkem.

Vy máte představu, že rizika vašeho levnějšího bydlení zaplatí banky. Požadujete aby náklady vaší neschopnosti zaplatil někdo jiný a vybral jste si banky, protože podle vás jsou dost bohaté na to, aby jste jim mohl peníze zabavit.

Co takhle radši místo toho vám zabavit vaší jednotku, protože by vám lépe bylo v nájmu, podotýkám že za nájem 2 – 4× násobek toho, co vás stojí vlastnické bydlení. A z inkasovaného nájmu vaší jednotky vám by mohl pak stát hradit riziko nevymahatelných pohledávek jiným vlastníkům jednotek v SVJ. To by také řešilo situaci, všem takovým jako vy jednotky znárodnit, pronajmout a z výnosu pak platit něco někomu jinému.

Pokud máte socialistické fantazie o zabavování peněz bankám, můžete se také přestěhovat, doporučuji vám státy kde budují socialistické ráje, např. Venezuela, Severní Korea či Kuba…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.