Vložil zdeseny clen SVJ, 21. Leden 2019 - 19:49

a argumentaci žalovaného se dozvíte nejpozději na jednání soudu, nemá naprosto žádnou povinnost vám to říkat předem (i když já bych to řekl a snažil se soudu vyhnout, respektive zatím jsme to tak vždy dělali a trpělivě vysvětlovali v čem je vyúčtování špatné, většinou na to v SVJ stejně nereflektovali a trvali na svých nesmyslech).

Pokud ale nejste schopní najít, v čem je vyúčtování špatné, tak můžete zkusit soudního znalce. Pokud ani soudní znalec přes vyúčtování za služby spojené s užíváním bytu nenajde chybu a bude to schopen posudkem říci, máte slušnou šanci vyúčtování před soudem obhájit.

Nikoliv ovšem 100 procentní, protože ani vy sami nebudete schopni znalce upozornit na všechna úskalí.

Příklad úskalí na které sami nepřijdete – vyúčtování může být klidně vadné z důvodu chybných výkonů radiátorů, kdy mohl například při prvotním určování koeficientů pro přepočet někdo chybně určit výkony topných těles a pochybuji že znalce pošlete vše přeměřovat a kontrolovat. Obdobných fyzických vad zjistitelných pouze fyzickou kontrolou bytových jednotek a celého domu může být více a různého druhu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.