Vložil zdeseny clen SVJ, 29. Prosinec 2018 - 17:54

Účetnictví bylo i prostým pohledem do uzávěrek ve stavu, kdy judikatura NS v trestních věcech říká, že došlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu.

Takže na základě podání policie zahájila, vyslechla členy výboru a odložila.

Po podání stížnosti na postup Policie to posvětil okresní státní zástupce, na základě stížnosti na něj na krajské státní zastupitelství to krajský státní zástupce přikázal otevřít a nechat znalecky přezkoumat, po té to znovu odložili. Po dalším kole stížností přikázal krajský státní zástupce přiznat oznamovatelům, členům SVJ, postavení poškozených, to policie provedla a opět odložila.

Atd. atd., ještě to zdaleka není u konce, ještě to běží a ještě to nějakou dobu poběží, nicméně existuje z toho mimo jiné posudek na účetnictví zpracovaný znalcem jmenovaným Policií, co jde využívat jako důkaz v civilních sporech a co byl získán ofocením kompletního trestního spisu.

Není to jednoduchý sport, nebude, vyžadovalo to dost úsilí a právních argumentů pro podávání stížností atd., ale bylo to kompletně zdarma. Ale doporučuji jen pokud víte co děláte a máte podložené důvodné podezření. Mohlo by se Vám jinak stát, že budete platit někomu odškodnění…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.