Vložil Janek, (bez ověření), 29. Prosinec 2018 - 15:36

Se stanovami jsem nesouhlasil. Nikoli jediný, ale jediný z nesouhlasících jsem byl na povedeném srocení zpovykaných osob přítomen (cca 78% PRO, jeden z přítomných PROTI a jeden z přítomných se údajně ZDRŽEL). Ostatních 28% se u nás prozatím počítalo „PROTI“, u nich nikdo neměl jejich plnou moc aby mohl afektovaně nebo rovnou psychoticky vymáhat, uplatnění jejich hlasu ve prospěch stanov NOVÝCH a ve prospěch VĚTŠINY. Výsledek se ale předem rozhodl kdesi v ústranném jednání starých členů výboru.

Na vadnost těch stanov jsem poukazoval tak hlasitě, až jsem div nebyl fyzicky napaden. Části stanov jsem vytiskl všem vlastníkům. Dočkal jsem se ale jen toho, že mne nějaký darebák na předmětném jednání jimi ve formě papírové koule, trefil zezadu do hlavy. Prý jsem „paranoik“ na mne pokřikovali ale všichni. Nakonec řekli, že bylo rozhodnuto a že na mne již nemají čas a „jede se další bod jednání“.

Ano, podle toho co jsem si zde i jinde načetl, nemohu se obrátit na soud pro zvrácení hlasování o stanovách (a byly přijaty již! v r. 2016). Ale na soud jsem se neobrátil i proto, že jsem si zde přečetl mnohokrát a i v některých zde odkázaných rozsudcích, že rozhodnutí shromáždění je něco jako „svátost“. Nejsem právník, jsem „jen“ člen SVJ z donucení. Už to naznačuje jak se asi budu hrnout do „předem prohraných“ sporů se SVJ, když jak zde bylo také MNOHOKRÁT uvedeno, získat advokáta, který nepracuje pouze pro své palmáre anebo rovnou pro protistranu, je víceméně nemožné. Konzultační taxy jsou pak „šťavnaté“ (1500Kč/1hod (https://azlegal.cz/…-a-druzstva/#…) – to je za 252.000 měsíčně) a bez záruky, že když zjistíte, že konzultací u právníka-A získám zcela odlišný právní názor než od právníka-B, přejde mne chuť jak na konzultace, tak žalování…
a zde mně jde zatím pouze o získání informací o chodu SVJ a o tom, co znamená v případě mého SVJ aplikace „kreativního účetnictví“. Obávám se, že je to totéž, co „kreativní zapojení kamer“.

… komu tedy mám „věřit“ (tzn. která cesta mne nezavede do právního pekla a na finanční dno) zde? Pan „zděšený člen SVJ“ má pro mne dobré argumenty, pan „TN“ je má zajímavé a ani Vaše nevypadají na první pohled trollovsky. Mám si snad vybrat jako výsledek dětské hry „kámen-nůžky-papír“?

Janek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.