Vložil Janek, (bez ověření), 23. Prosinec 2018 - 21:12

Dobrý den,

měli jsme 3-členy výboru a byli jimi vlastníci bytů v domě. Nyní máme již jen 1-ho člena výboru a je jím jednatel správce a nemá ve společenství ani na domě žádný majetkový podíl (neptejte se mne, proč je to tak „chytře“ zařízeno, že jednatel dodavatele nám určuje za co mu budeme platit, prostě to tak je).

Doposud bylo a je možné zjistit kdo je členem výboru z rejstříku SVJ (nikdo neměl více než 5%). Ani teď nemá nikdo více než 5%.

Podle toho co se zde uvádí, bude v nějakém „běžnému členu SVJ“ nedostupném rejstříku uvedeno, že majitelem SVJ je jednatel našeho správce.

Nechápu, jaký má AML konsekvence. Mimo toho, že bude nějaká informace uvedena v nějakém „tajném seznamu“ a za jejíž zápis asi bude chtít někdo zase prachy, nechápu jak mne to má nebo může ohrožovat nebo jaké se to prostě má souvislosti se mnou jako řadovým členem SVJ. …

…možná bude sankcionováno bude li informace nezapsaná.
Má ale třeba nějaký význam (sankční (finanční, existenční) hrozba), když bude informace chybná nebo neplatná? A kdo bude tyto restrikce uplatňovat a na kom?

A případné sankce budou uplatněny na pachateli nebo členech SVJ (kteří, se zřejmě ani při přiměřené snaze a úsilí nebudou moci dovědět, zda je vše OK a pokud není, aby mohli učinit nápravu)?

A budou li sankce uplatněny na členech SVJ (což je samozřejmě nejjednodušší recept), bude škoda za „stádní blbost“ rozúčtována dle „podílů“ nebo dle „počtu bytů“?

děkuji, Janek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.