Vložil Justitianus, 2. Leden 2019 - 13:46

Pane Jirko, nepravdivě tvrdíte: "… ale já psal o aktuální výši příspěvku (částku může schválit Shromáždění a nemusí měnit Stanovy).

Opět stejná chyba! Ke změně způsobu rozúčtování nákladů na služby je nutná změna stanov v části upravující rozúčtování nákladů na služby.

A mimochodem, nepsal jste prve nic o žádném příspěvku. Psal jste o zálohách. To je něco úplně jiného než konečná platba, a proto byl i Váš první text nesprávný. Pokud si to už nepamatujete, cituji tedy co jste napsal:
… je zcela v kompetenci Shromáždění vlastníků jednotek, aby na své schůzi schválilo zvýšení zálohy na úklid ve společných prostorách domu".

Takže zopakuji: I toto je nesmysl. Není možné zvýšit zálohy na úklid jednotlivému vlastníkovi jen proto, že má psa, nebo proto, že nosí zelenou košili, nebo proto, že nezdraví manželku pana předsedy. Ostatně nemělo by to ani žádný smysl: v konečném vyúčtování nákladů na služby by mu SVJ bylo povinno přeplatek vrátit v každém případě.

Jediný možný způsob už jsem uvedl: změnit stanovy např. tak, že náklad na službu „úklid společných prostor“ se od následujícího zúčtovacího období bude rozúčtovat podle počtu osob a psů v bytech. Teprve po této změně stanov by SVJ mohlo upravit i výši záloh na služby s přihlédnutím k počtu psů (s účinností změny od prvního dne následujícího zúčtovacího období).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.