Vložil VšechnaJménaJsouUžPoužívána (bez ověření), 28. Říjen 2018 - 7:56

Budujete sklepní kóje ve společných prostorách. Tyto prostory jsou ve vlastnictví nikoliv SVJ, ale vlastníků jednotek, a to podle podílu zapsanému v katastru, tj. podle velikosti jednotek. Na údržbu těchto společných prostor přispíváte patrně rovněž podle svého podílu na společných částech. Velikost přidělené kóje podle velikosti plochy jednotky má tudíž logiku, ale nelze pravděpodobně dosáhnout přiměřených ploch kójí a tedy spravedlivých parametrů.

A protože i kóje a prostor, kde jsou budovány, budou potřebovat údržbu a provozní náklady (osvětlení, úklid uličky atp.), uvalte na užívání kójí poplatek za plochu, například v nějakém poměru k platbě záloh za plochu jednotky.

V našem společenství je to 100 % výše sazby za metr čtvereční do dlouhodobé a krátkodobé zálohy na provoz, údržbu a opravy. Např. za lodžie se platí 50 % sazby. Zároveň jsme stanovili, že poplatek je příjmem této zálohy. Vše je definováno v řádně schválených stanovách a v domě je, aspoň co se tohoto týká, klid a pohoda.

Kóje tak můžete naplánovat co největší podle dostupného prostoru a jistě si každý vlastník vybere podle své potřeby a svých možností.

Losovat by se dalo pořadí výběru kóje vlastníky. Bez ohledu na velikost jednotky by uživatel kóje platil podle plochy kóje.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.