Žaloba na nezaplacené zálohy

Vložil Vlastník (bez ověření), 9. Říjen 2018 - 12:58 ::

Dobrý den,

našla jsem jen starší příspěvky na toto téma. Výbor nepředkládá ke schválení rozpočet, účetní závěrku, ani zprávu o hospodaření. Předpis záloh byl sestaven v r.2007 od té doby beze změny. Při aktuálních cenách je překvapivě náklad na služby cca o 50% nižší, než byl v r. 2007. Příspěvek na správu domu byl předepsán v rozporu se stanovami a prohlášením vlastníka = nikoliv podle spoluvl.podílů, ale jiného pravidla na kterém se prý ústně vlastníci v r.2007 dohodli. Pro 65% vlastníků je však poměr příspěvků na správu nevýhodný (platí víc, než podle spoluvl.podílu), do sporu s předsedou však jít nechtějí. Není nutné rozepisovat, že je to všechno špatně a výbor porušuje povinnosti. Reklamovala jsem opakovaně předpis záloh, přesto mi přišla předžalobní výzva k úhradě záloh, které jsem z výše uvedeného důvodu neplatila v plné výši, ale předpis jsem sestavila na základě podkladů z účetnictví. (faktur, smluv a výpisů z účtu SVJ).

Zajímá mě zkušenost návštěvníků portálu, jak se k obdobným žalobám SVJ proti vlastníkovu staví soud, když je zjevné že výbor neplní povinnosti a vybírá zálohy nad rámec předpokládaných výdajů? Př. předepsaná záloha na plyn je 9000Kč/měs. vybráno od vlastníků 20000Kč/měs. Senioři se k tomu staví, že si takto spoří a v květnu dostanou pěkný balík zpět, ale mě ty peníze v měs.rozpočtu chybí. Děkuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.