Vložil viktorrr (bez ověření), 24. Září 2018 - 10:02

Pavle,

jsem také praktik. Ve vkláknu, které jste citoval a já si jej poslušně otevřel, je hlavní spor v tom, jaký je váš oprávněný zájem nezbytně zpracovávat email a telefon členů společenství. Konkrétně je v čl. 6/1/f GDPR uvedeno toto:

f) zpracování je nezbytné pro účely oprávněných zájmů příslušného správce či třetí strany, kromě případů, kdy před těmito zájmy mají přednost zájmy nebo základní práva a svobody subjektu údajů vyžadující ochranu osobních údajů, zejména pokud je subjektem údajů dítě.

V odkazovaném vláknu se vás ptal čtenář Petrx, jaký je váš oprávněný zájem mít jeho email a telefon a nezbytně jej zpracovávat? V čem tkví ta nezbytnost? A odpovědi se ale nedočkal. Podle mě se jí nedočkal zcela logicky, protože oprávněný zájem nezbytně zpracovávat email a telefon subjektu údajů SVJ prostě nemá.

Ale k rešení, protože bychom si tu argumentovali do nekonečna a ona to jednou nějaká pokuta rozčísne. Jen doufám, že to bude pokuta vašemu SVJ a ne nějakému, které se dle vašich osobních dojmů a pojmů řídí.

Jak to děláme u nás?

Chceme také posílat pozvánky emailem a SMSkou ruzná upozornění. Proto jsme oslovili naše členy a ostatní subjekty údajů (nájemníky atp) a dali jim na výběr. Kdo chce se pozvánky email, ať dá laskavě souhlas, dle kterého můžeme jeho email zpracovat a pak je na něj dostane. Kdo nechce, abychom jeho email zpracovávali, dostane vše poštou, jelikož jeho poštovní adresu můžeme zpracovat dle opráněného zájmu 6/1/f GDPR a souhlas nepotřebujeme. Nestálo nás to ani o píď práce navíc, ale narozdíl od vás, nemusíme čekat na judikaturu a pak přiznávat chybu.

Ale ať si každý správce údajů (SVJ) vybere, kudy se vydá.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.