Exekuční příkaz k prodeji podílu na pozemku

Vložil Markéta Gr., 20. Září 2018 - 9:31 ::

Dobrý den,

prosím o názory k tématu exekuční příkaz k prodeji nemovitosti na podíl z pozemku (navazujíci na dům), který je ve vlastnictví členů SVJ (dle spoluvlastnických podílů a podíly jsou příslušenstvím k bytům). Kromě jednoho podílu, který nebyl bohužel chybou advokáta před 12 lety převeden s bytovou jednotkou na nového vlastníka (asi promlčeno, advokáta nelze hnát k odpovědnosti) a následně tento podíl byl exekutorem zastaven z důvodu dluhů převodce (původního vlastníka z r.2006). Já jsem byt odkoupila už s touto vadou a snažím se tento problém řešit.

Výboru jsem ale sdělila, že měl a stále má požadovat po stávajícím vlastníkovi podílu na pozemku zálohy a platby za správu a údržbu jeho podílu, přestože není vlastníkem BJ. Výbor však vše účtuje mě a tvrdí, že je to můj problém, podíl je stále veden jako součást mojí BJ. Proto ani v minulosti za 10 let neměli sebemenší snahu předchozímu vlastníkovi s řešením této prekérky pomoci, přestože mají mít potřebné znalosti k výkonu funkce členů výboru. Zajímá mě zda je to věc, kterou by se SVJ a výbor měli zabývat a evidovat vlastníka podílu na pozemku, jako odběratele služeb z titulu správy pozemku, nebo ne, jak výbor tvrdí. Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.