5 Tdo 1226/2015, nevedení účta, neřádné hospodaření, potrestání odpovědných, odškodnění

Vložil Spravedlnost (bez ověření), 11. Srpen 2018 - 1:37 ::

Dobrý den,

v našem SVJ (vznik dle ZoVB) je následující situace:

  • výbor ÚMYSLNĚ dlouhodobě nevede zákonné účto
  • výbor vybírá měsíční zálohy i na odměnu za externí správu a nevedení účta, vyplácí si roční i mimořádné odměny za práci odměny funkce členů výboru
  • výbor odmítá zpřístupnit hospodaření účetnictví od svého vzniku SVJ. Na shromážděních samozřejmě žádné zákonné schvalování hospodaření, předkládání nezbytných účetních podkladů v reálu neprobíhá.
  • výbor trvale lže, že účetnictví má, anebo, že ho má bývalý správce, externí správce, nebo že se ztratilo, etc.. Různé varianty dle počasí a dle stavu % alkoholu, omamných látek v krvi předsedy výboru.
  • současný externí správce zákonné účto nemá to potvrdil, má jen nicotné fragmenty. Účto do r. 2016 nemá žádné komplexní věrohodné zákon. podklady.
  • v SVJ jsou řadoví vlastníci – závažně poškozené osoby, věřitelé, kterým nezákonným jednáním členů výboru vznikly pohledávky
  • výbor je dobrovolně neodvolatelný, to je zde zbytečné od vás radit.
  • jediným disponentem běžných i terminovaných bankovních účtů jsou členové výboru
  • žádné statní odvody výbor za sebe členy výboru, ani za SVJ nečiní, ač dle přísl. platné legislativy určitě musí

Právní nezákonný stav je u nás dtto jako se popisuje v relevantním 5 Tdo 1226/2015 http://kraken.slv.cz/5Tdo1226/2015 . Jen s tím rozdílem že se jedná o několik odpovědných osob z výboru a ne jen jednu osobu.

  • civilní spor o zpřístupnění zákonných podkladů jsme vyhráli. Přesto výbor odmítá zákonné účetnictví prokazatelně zpřístupnit a nadále si dlouhodobě výbor platí předraženého advokáta ze společných peněz.

Naše otázky:

Řešili jste tyto nezákonné věci také trestněpravní formou, jak se vaše odpovědné osoby z výboru v rámci kauzy chovali, jak dál jednali, zda v nezákonné činnosti dál pokračovali, nebo se snažili nezákonný stav napravit, nebo je musel z funkce odstranit až nuceně stát a ustanovit SVJ opatrovníka kvůli střetu zájmů původních členů výboru, byli dotyčné odpovědné osoby potrestány za své zločiny a museli nahradit všechny spáchané škody jak SVJ tak řadovým vlastníkům,…?

Děkujeme za vaše osobní reálné zkušenosti. Hezký den.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.