Vložil Maléř (bez ověření), 12. Červenec 2018 - 10:30

ve stanovách máme: Příspěvky na správu domu a pozemku a úhrady nákladů na služby

  1. Nebude-li určeno jinak, přispívá vlastník jednotky na správu domu a. pozemku ve výši

odpovídající jeho podílu na společných částech. Příspěvky určené na odměňování osoby, která dům spravuje, nebo členů jejích orgánů, na vedení účetnictví a na podobné náklady vlastní správní činnosti se rozvrhnou na každou jednotku stejně.

  1. Za účelem financování oprav, modernizací a rekonstrukcí společných částí se z celkového

příspěvku na správu domu a pozemku vytváří účetně oddělený dlouhodobý finanční zdroj – dlouhodobá záloha. Pravidla pro jeho tvorbu a použití schvaluje shromáždění vlastníků. Výši měsíčního příspěvku do dlouhodobé zálohy stanoví statutární orgán na základě plánu oprav, modernizací a rekonstrukcí. O mimořádném příspěvku mimo pravidelné měsíční platby může rozhodnout shromáždění vlastníků, a to nejméně nadpoloviční většinou hlasů přítomných členů.

Jak budeme opravu platit a za co budeme platit nám vysvětlil předseda SVJ na shrom. vlastníku a nechal o opravě hlasovat. Po skončení opravy chce uplatnit NOZ par. 1180. O tom jakým poměrem přispíváme z bytových jednotek a z nebytových jednotek věděl i před hlasováním o opravě a žádný problém v tomto způsobu platby neviděl. Jsme nyní povinni přistoupit na jeho požadavek platby dle NOZ 1180, nebo se má již odhlasovaná oprava uhradit takovým poměrem, jak jsme si ji odhlasovali a na další opravy již přispívat dle NOZ par. 1180? Je chyba jen na naší straně a předseda tady nenese žádnou zodpovědnost?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.