Vložil Markéta Gr., 26. Červen 2018 - 8:05

Výbor na základě nějaké dohody z minulosti předepisovalo DZ (fond oprav to nazývají)platbu ve výši 1695Kč. Když se mi podařilo přimět účetní k výpovědi, bylo předáno vedení účetnictví firmě.

Ta bez jakéhokoliv rozhodnutí Shromáždění předepsala k 1.1.2018 DZ 1112Kč s tím, že vychází z podkladů dodaných výborem a ten blbě do této zálohy započetl i splátku úvěru o jehož existenci jsem neměla ani tušení.

Aktuálně jsem obdržela nový předpis s platností 1.7.2018, kde je částka FO 1072Kč a zvedla se výše splátky úvěru :o).

Policie ČR konstatovala, že hranice mezi trestním a občanským velice tenká a vychází z praxe, že spory SVJ a vlastník řeší soud. A to proto, že neznalost, neodpornost a fin. negramotnost nelze trestně stíhat – i v těchto případech musí být prokázán úmysl (viz. např zde http://kraken.slv.cz/5Tdo1221/2006). Přesto mi PČR velmi pomohla k získání důkazů, ke kterým mi výbor přístup odmítl.

Na základě těchto jsem zjistila, že na DZ bylo vybráno v předchozích letech celkem 335520Kč/rok – z toho můj podíl (spoluvlastnický) je 5,565% = 18672Kč/ročně. Já však platím 1695Kčx12 = 20340, tedy o 1668Kč více, než je předepsáno v prohlášené vlastníka a stanovách.

Výše zmíněnou dohodu mi výbor i přes opakovanou pís.žádost nepředložil, tedy vycházím z pravidel stanov a PV. Bylo zde již řešeno, že i kdyby ta dohoda existovala, je nuté ji zanést do stanov – což se nestalo. Vlastníci čtyř bytů platí méně, než je jejich spoluvl. podíl – odečetli si plochu všech sklepů, přestože někdo má jen koji 2m2 a čtyři vlastníci 20m2 garáž :o) (a překvapivě jde o členy výboru).

Pokud dám výši uhrazené zálohy u bytu, který na tomto pravidle tvorby záloh nejvíc profituje (ušetří) do souladu s jeho spoluvlastnickým podílem, vznikne všem ostatním logicky přeplatek a to až do výše 5165Kč/rok. Lépe to bude pochopitelné z tabulky: http://media0.napady.net/…f.upl/FO.pdf

A to je ta pohledávka, kterou hodlám SVJ započíst oproti dalším předepsaným DZ (FO). Jenže pak je záloha na topení, která je předepsaná o 100% výše, než jsou předpokládané náklady (já jsem vyjednala u Inoggy výhodnou cenu – sleva 50%). Proto mi na konci období vznikne přeplatek 6000Kč a ten se výpor nezdráhá použít na „dlužný“ fond oprav, který nebudu platit s odkazem na započtení pohledávky...­..protože o Zápočtu ví výbor úplný prd a bude absenci platby DZ brát jako můj dluh.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.