Vložil Petr Skála, 25. Červen 2018 - 13:45

Za soucit a solidaritu s vozíčkáři, starými a nemohoucími se úspěšně schovává zájem nátlakových a zájmových skupin, které již od roku 2004 brutálně tlačí kde mohou na to, aby byla snižována hlasovací kvóra v domech při rozhodování o věcech, kdy je přitom zasahováno do základních práv občanů, konkrétně majetkových. Nejdříve si našli, kde měli překážky v zisku a potom je s pomocí úplatných politiků odstranili. Zde toho důkaz, všechny překážky v zisku na úkor třetí strany odstraněny:

http://www.mmr.cz/…obytnych-b1

Za povšimnutí stojí str.6 (požadavek z r.2004):

„První bariéra se skrývá v nutnosti dosažení jednomyslného souhlasu s provedením jakýchkoliv úprav nad rámec nutné údržby. Tento požadavek ochromuje veškerou aktivitu společenství vlastníků bytů v tomto směru. Návrh snížení požadovaného kvóra na kvalifikovanou většinu a posílení pravomocí statutárního orgánu by umožnil přijímat a efektivně realizovat zásadnější rekonstrukce domů vlastně ných těmito společenstvími.“

Už v tomto je lež, protože v ZoVBV byly různá hlasovací kvora, většina, 3/4 a „všichni“ při ev. zásahu nebo dotčení vlastnických práv. Čím více se rozhodování blíží dotčení vlastnických práv, tim vyšší kvorum. V NOZ jste dostali pouze právo odlišit se od zvířat v džungli. Bohužel, tam kde se od ní místní poměry neliší, tam si lidé nechávají „většinu“ na „všechno“. Právo džungle. Civilizace může začít balit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.