Vložil Čmuchal (bez ověření), 7. Duben 2018 - 23:20

Bránit se lze i pasivně.

Ex lege máte sankcí podpořené právo na vyúčtování služeb a je jen na Vás do jaké „hloubky“ dokážete ve vymáhání SPRÁVNÉHO a pravidlům odpovídajícího vyúčtování jít.

A máte samozřejmě právo na vyúčtování záloh na příspěvky na správu domu. Nevyúčtování řádné nebo správné ⇒ výzva k vrácení ⇒ zápočet na další plnění stejného druhu.

Mně se jeví zjevné, že pokud bude existovat, SVJ nepříslušné rozhodnutí, příkladně že elektřina v bytě předsedy SVJ bude uhrazena z příspěvků na správu domu, že takové rozhodnutí překračuje oprávnění SVJ ve smyslu §15/1, protože zjevně neexistuje 100% dohoda, měnící poměr „podle velikosti spoluvlastnického podílu“ (zálohy na příspěvky rozpuštěné na úhradu nákladů za elektřinu v nespolečných prostorech je logické žádat nazpět a nepomůže li to → vzít si je nazpět).

Musíte ale narazit na soudce, který jde po meritorní stránce věci a ne, jen po stránce procesní viz. nedávno zde uvedený rozsudek okresního soudu od pana TN, kde je řečeno že nestačí jen „předepsat členu SVJ zálohy, správou pověřeným teletem“, ale musí předcházet rozhodnutí společenství (nestačí SVJ!) o výši záloh za služby)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.