Změna pravidel pro příspěvky na správu domu a pozemku

Vložil Markéta Gr., 5. Duben 2018 - 8:30 ::

Dobré dopoledne,

snažím se dopátrat informace, zda je usnesení 100% vlastníků schválené Shromážděním cca v roce 2006 závazné i pro nové vlastníky, kteří v následných letech odkoupili byty. Jednalo se o usnesení o jiných pravidlech pro tvorbu dlouhodobé zálohy a z nich hrazených oprav oproti zákonem a v prohlášení vlastníka předepsané výši podle velikosti spoluvlastnického podílu. Toto nové pravidlo je pro 75% vlastníků velmi nevýhodné, nechápu, jakým způsobem výbor prezentoval návrh usnesení, že byl 100% přijat. Samozřejmě těch zbylých 25% vlastníků, kteří na tomto systému rozdělení zálohy „vydělávají“ (ušetří), byli a někteří dosud jsou členy výboru.

Informaci jsem zjistila náhodně, jelikož není zanesena ve stanovách, ani v předpise záloh, který není schvalován každoročně, ale také jsem ho „zdědila“ pro předchozím vlastníkovi. Zápis s tímto usnesením mi nikdo neukáže, jelikož jsem v té době nebyla vlastníkem – tedy nemám nárok (což vím, že je blbost, ale těžko to z nich dostanu). Opravdu musím strpět tento pro mě velmi nevýhodný způsob plateb, nebo je nějaký způsob obrany? Ostatní vlastníci mají velmi laxní přístup, část (senioři) je finančně negramotných a vůbec účetnictví nerozumí a mají slepou důvěru ve vedení SVJ, když to přece dělají už tak dlouho – tak tomu musí rozumět.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.