Balkony-nosnost obvodové zdi-statika a instalace bez jeřábu

Vložil PN8, 21. Březen 2018 - 18:07 ::

Dobrý den,

rád bych se informoval.

  1. Unese obvodová zeď domu na své levé straně 4 balkony a na pravé straně 4 balkony (včetně zatížení osobami)?

Zeď (cihla) měří od 65 cm (1patro) do 50 cm šířky (4patro). Balkony budou asi z hliníku (nebo nerez trubek) nad sebou. Balkony by byly cca. 2m až 2,5m délky a šíře 1metr.

  1. Stačí k posouzení a povolení instalace balkónů cca. 5 let starý posudek statika i když byl posudek prováděn původně ve věci vlhkosti a vlivu na statiku u spodních bytů?

Z posudku: „Obvodové stěny jsou využité cca z 55–65%, vnitřní stěna uličního traktu na 55–60% a dvorního traktu na 75–90% (to je dáno její tloušťkou, která je výrazně nižší než u středového uličního traktu i faktem, že nebyl zohledněn roznos zatížení schodišťových stěn.vliv roznosu se pohybuje mezi 20–30% z čehož vyplývá, že míra namáhání je obdobná ostatním stěnám).Z výsledku posudku vyplývá, že stěny 1.PP a 2.PP jsou dostatečně únosné…“

Neformálně tehdy statik tvrdil, že dům – stěny by unesli ještě jedno patro navíc.

  1. Pokud by z posudku statika vyplynulo, že nemáme ob-vodovou zeď dostatečně „nosnou“ lze případně balkony kotvit i na táhla do stropních konstrukcí a tak zvýšit nosnost?
  2. Lze balkóny instalovat-poskládat z menších částí přímo z bytů nebo z kladky? Na dvůr-zahradu se nedostane jeřáb (ani malý jeřáb – pavouk).

Má někdo s tak specifickým záměrem instalace balkónů zkušenost?

Děkuji za odpověď.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.