Je platné vyúčtování služeb od Správce

Vložil Zdeněk888, 11. Únor 2018 - 15:52 ::

U nás posílá vyúčtování služeb správcovská organizace (Správce, SBD). V mém vyúčtování služeb je v titulku sice název SVJ, ale dole je pouze razítko Správce a nějaký "klikyhák". Naše SVJ má sice smlouvu se Správcem, ale jinak žádnou zvláštní plnou moc nemá. Ve stanovách je také jednoznačně uvedeno, kdo za SVJ právně jedná.
Již to tady na portálu zaznělo např. od paní Magdy, která vyučtování od Správce neuznává, protože s ním není v žádném právním vztahu. To, že není správně ani doručování vyúčtování, které doručuje a podepisuje vyhotovující správcovská firma tvrdí i zdeseny clen SVJ, který se bezpochyby "vyzná".

Z mého pohledu je vyúčtování služeb, které přijde od Správce a není podepsané statutárním orgánem sdělení třetí osoby a nemá pro mě žádné právní účinky.

Ale zpět k praxi, až dojde k soudu co na to soud. Je lepší tvrdit, že jsem žádné vyúčtování neobdržel (když přišlo od Správce) nebo tvrdit, že vyúčtování jsem obdržel, ale není řádné a není provedeno v souladu s předpisy jej regulujícími. Takovým regulujícím předpisem si myslím je i zákon o účetnictví, kde jsou v §11/1 uvedeny náležitosti účetních dokladů a vyúčtování služeb účetním dokladem bezpochyby je.
Co na to zdejší odborníci? Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.