Vložil Jdoucíkolem (bez ověření), 5. Únor 2018 - 13:29

Pokud jste si jista, že je vyúčtování služeb vadné nevznikla Vám povinnost nedoplatek zaplatit, protože jen řádné vyúčtování služeb
je splatné.
Také pokud jste požádala o podklady dle § 8 z.č.67/2013 Sb., je poskytovatel povinnen tyto podklady doložit. Můžete mít naprosto perfektní vyúčtování služeb, ale pokud Vám poskytovatel služeb nedoloží jen jediný "potřebný papír", je vyúčtování také vadné, protože je nepřezkoumatelné.
Na soud se neobracejte, dělejte zápočty dle § 1982 a následujících zákona 89/2012 Sb. a přeneste důkazní břemeno na SVJ pokud Vás SVJ zažaluje. Já to také tak dělám (možná že si spálím zadek), předžalobních upomínek mám totiž plný šuplík a čekám až mě SVJ zažaluje a těším se na to až bude soudu dokazovat, že splnilo své zákonné povinnosti a předložilo mi řádné vyúčtování služeb. Ale chce to pevné nervy a vydržet, je to dlouhodobý boj.
Také není pravda, že musíte reklamovat, je totiž úplně jedno jestli reklamujete. Existují judikáty, že vyúčtování službe musí být řádné aniž by příjemce služeb reklamoval.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.