Souhlas spolumajitelů s rekonstrukcí

Vložil Tom (bez ověření), 31. Leden 2018 - 17:57 ::

Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu jak postupovat v mém případě: koupil jsem malý byt v domě kde je 12 bytových jednotek a „funguje“ zde SVJ. Byt bych před nastěhováním rád rekonstruoval a rozšířil do podkroví. Chápu že musím obejít sousedy a požádat je o souhlas se záborem části půdy a s výstavbou půdní vestavby, ale: jeden z bytů má jakožto majitele jakousi pochybnou firmu která byt prý získala protože předchozí majitel nesplácel půjčky. Další byt vlastní člověk z druhého konce republiky – podle sousedů je duševně nemocný a buď je, nebo byl v trvalé péči psychiatrické léčebny. Můj problém je ten, že ani firma, ani dotyčný pán nereagují na zaslané dopisy ani na telefony. Je nějaká možnost jak „obejít“ povinnost souhlasu všech vlastníků v domě – například tím že seženu souhlasy všech ostatních a doložím že se s dotyčnými dvěma vlastníky nedá zkontaktovat? Nebo musím mít podpisy všech nebo nic?

Díky za případnou odpověď.

PS: souhlas s půdní vestavbou musí mít nějakou zákonnou formu, nebo stačí jednoduchý text typu: Souhlasím se zabráním části půdy kvůli rozšíření bytu X v domě Y o půdní vestavbu. Jméno, podpis?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.