Vložil Konečný (bez ověření), 25. Leden 2018 - 11:57

Pravidla podle bodu č a 5 stanov (pravidla pro služby) by mohla být v pořádku. Odvolávají se na postup podle zákona o službách a prováděcí vahlášku, což je v pořádku. Řeší pouze postup při odmítnutí odečtu vodoměru studené vody, což je pořeba řešit, protože rozúčtování odběru studené vody citovaný zákon s vyháškou neřeší.

Ovšem to řešení je podivné. Při neumožnění odečtu spotřeby studené vody má být použita průměrná spotřeba z předchozích tří zúčtovacích období. To je hloupost, protože pokud kdokoli zjistí před odečtem vodoměru vyšší spotřebu než byla průměrná spotřeba v předchozích třech zúčtovacích období, tak může klidně odečet odmítnout, protože mu bude rozúčtován průměr z předchozích tří období, což je pro něj mnohem výhodnější a rozdíl zaplatí všichni vlastníci.

Rozumnější řešení je použít postup jako v případě odmítnutí odečtu vodoměru na teplou vodu, kdy se podle zákona či vyhlášky rozúčtuje sankční rozúčtování (trojnásobek spotřební složky) proto, aby byl takový vlastník odmítnutím odečtu znevýhodněn.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.