Vložil JaVa, 15. Leden 2018 - 11:13

Zdravím pane Lefko.Ve Vašem případě je jedno,co si myslí váš „fundovaný správce“,ale co je uvedeno ve stavební dokumentaci k budově, ohledně únikových cest v případě požáru.Znepřís­tupnění únikové cesty/východu z budovy je trestné a vyjádření k němu, Vám po svém šetření, vydají příslušné orgány HZS,na které Vám doporučuji se okamžitě obrátit.Nikdo a už vůbec ne, „kvalifikovaný správce“, si nemůže dovolit svým nezodpovědným chováním,ohrozit veškeré obyvatele domu tím,že znepřístupní únikovou cestu z budovy.

Zkuste si načíst ,co se píše v § 10 vyhlášky 23/2008 Sb.,/resp.její novely 268/2011 Sb.,.

§ 10/23/2008 Sb.,

Evakuace osob (1) Únikové cesty určené pro evakuaci osob musí být navrženy tak, aby svým typem, počtem, polohou, kapacitou, dobou použitelnosti, technickým vybavením, konstrukčním a materiálovým provedením a ochranou proti kouři, teplu a zplodinám odpovídaly požadavkům této vyhlášky a českých technických norem uvedených v příloze č. 1 části 1. Nouzovým osvětlením musí být vybavena chráněná úniková cesta a částečně chráněná úniková cesta, pokud nahrazuje chráněnou únikovou cestu.

(2) Otevíratelnost a průchodnost dveří, které se nacházejí na únikové cestě, musí odpovídat českým technickým normám uvedeným v příloze č. 1 části 2.

(3) Nášlapná vrstva podlahy v chráněné únikové cestě musí být navržena z hmot třídy reakce na oheň nejméně Cfl-s1.

(4) Úniková cesta musí být vybavena bezpečnostními značkami, tabulkami a texty s bezpečnostním sdělením (dále jen „bezpečnostní značení“) za účelem a v rozsahu nezbytném pro usnadnění evakuace osob. Toto bezpečnostní značení se umisťuje zejména tam, kde se mění směr úniku, kde dochází ke křížení komunikací a při jakékoli změně výškové úrovně úniku.

(5) Evakuační výtah musí být označen bezpečnostním značením „Evakuační výtah“, a to v kabině výtahu a vně na dveřích výtahové šachty. Výtah, který neslouží k evakuaci, musí být obdobně označen bezpečnostním značením „Tento výtah neslouží k evakuaci osob“ nebo bezpečnostním značením podle české technické normy uvedené v příloze č. 1 části 1 bodu 13.

(6) K zajištění plynulé evakuace osob musí být stavba vybavena technickým zařízením k řízení evakuace osob podle českých technických norem uvedených v příloze č. 1 části 1 bodech 1 a 2.

Přeji hezký zbytek dne. JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.