Vložil D. (bez ověření), 10. Leden 2018 - 9:52

Zdravím. Folklór nehodnotím, každá reakce nese nějakou informaci o tom, jak se tyhle věci řeší, takže všem díky za jejich čas.

Řešit a dosáhnout. Zkusím zjednodušit.

  1. Primárně – jakkoliv přimět a donutit SVJ, resp předsedu, aby zveřejnil zprávy o hospodaření, uspořádal minimálně jednou ročně shromáždění a aby podněty na schůzi někdo řešil a splnil v čase – třeba malé i větší opravy, informace o plánu oprav a investic apod.

Prostě to, co je v zákoně nebo jinde samozřejmost. U nás to funguje tak, že můžu poslat email, sms, poprosit na chodbě, a nestane se vůbec nic. Čtyři byty se schází bez nás a nedělají nic, schůze svolávají vzkazem ve schránce třeba i dva dny předem. Zneužívají to, že ač nemají více než 50 %, dezinformují ostatní vlastníky a řeší o nás bez nás. Tenhle Mnichov mě nebaví. Za čtyři roky se opravila jedna klika za cenu zbytečných hádek a nakoupily dvě rohožky. Jak jste se asi dočetl, úklid společných prostor děláme podle rozpisu a sami – a navíc sousedka z výboru věší na nástěnky lživé vzkazy k mé osobě s posvěcením celého váboru. Ve sklepě nesvítí světlo. Z vnější zdi padá omítka. Za oknem mi visí kabel. Nemůžu parkovat ve dvoře. Atd.

  1. Sekundárně – Schválení našich stanov považuju za podvod. Nepodepsal jsem zápis, ale prezenční listinu a připomínkoval stanovy bod po bodu, kde mě omezovaly nebo nebylo jasné, k čemu tam který odstavec byl navržen. Přesto je na základě tohoto zápisu s přiloženou prezenčkou zapsáno SVJ dle nového zákona v resjtříku.

Zajímá mě, jestli se tomuto podvodu můžu ještě dnes jakkoliv bránit a předejít jakýmkoliv dalším podvodům do budoucna.

Díky za jakoukoliv reakci. Nebaví mě to téma, nerad se hádám, předsedu klidně dělat budu, minimálně udělám za rok aspoň něco, bez potřeby msty, prostě chci v klidu bydlet a neřešit dnešní nic a hlouposti.

Díky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.