Vložil Volný (bez ověření), 8. Leden 2018 - 12:10

Platnost stanov už asi napadnout nemůžete, protože byste to musel udělat v předepsaných lhůtách. Nemůžete argumentovat tím, že jste nevěděl o podobě a způsobu přijetí stanov, protože máte vědět, že stanovy se dle zákona zapisují do veřejného rejstříku a byly pro vás tedy veřejně přístupné.

Účetní závěrka by měla být zvěřejněna v rejstříku, můžete požádat výbor o naplnění této zákonné povinnosti. Jinak můžete podle NOZ § 1179 požádat o nahlédnutí do účetních knih a dokladů. Ve stanovách byste mohli mít uvedeny podmínky nahlížení.

㤠1179
Vlastník jednotky má právo seznámit se, jak osoba odpovědná za správu domu hospodaří a jak dům nebo pozemek spravuje. U této osoby může vlastník jednotky nahlížet do smluv uzavřených ve věcech správy, jakož i do účetních knih a dokladů.“

Úklizet nemusíte pokud nechcete. Zajišťovat místo sebe firmu za úklid nemusíte, to má zajistit SVJ. Musíte se ale rozhodnout, zda půjdete s SVJ do sporu. Musíte počítat s tím, že v takovém případě budete osočován, tomu se nevyhnete.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.