Vložil Petr87, 5. Prosinec 2017 - 19:21

Paní Šebestová,

máte mimo sklepních jednotek ve svém domě nějaké další místnosti, které by bylo případně možno využít pro zřízení místnosti pro schůze SVJ? Tuto otázku chápejte pouze jako doplnění obrazu o vašem domě – na situaci to mnoho nemění. V podstatě pouze to, že můžou ostatní vlastníci vznést protinávrh vytvoření jakési zasedací místnosti například z nevyužívané prádelny apod.

Je spíše raritou, aby společenství vlastníků velikosti toho vašeho, mělio vlastní místnost pro činnost SVJ o velikosti 107 m2 – to většinou nemají ani násobně větší domy (co do počtu jednotek).

Je evidentní, že péče řádného hospodáře je pro váš výbor neznámým pojmem, pokud jej vůbec napadne takovou věc navrhovat.

Vzhledem k tomu, že máte na účtu ± nulu, skutečně vlastníci nebytové jednotky na této transakci vydělají dvakrát – poprvé při získání kupní ceny a podruhé při přispívání na správu domu a pozemku již podle nižšího spoluvlastnického podílu. Za nebytovou jednotku bude přispívat SVJ podle spoluvlastnického podílu nebytové jednotky na společných částech, tzn. vznikne vám nový náklad na správu domu a pozemku, na který se všichni vlastníci složí dle svého podílu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.