Vložil MartinII, 27. Listopad 2017 - 15:03

vlastník Vložil GiGi, 27. Listopad 2017 – 12:32 Účetní určila, že rovným dílem v tomto případě bude na vlastníka.

jednotka Vložil GiGi, 27. Listopad 2017 – 7:18 V katastru nemovistotí je uvedená jednotka „garáž“ jako jeden díl ale ve stanovách a ve smlouvě se hovoří o tom, že vlastníme jednotku. O paragrafu 1180 vím, děkuji za něj. Jedná se mi o obecný termín „rovným dílem“. odpovědět | hodnocení –2

Vlastnictví. Vložil GiGi, 27. Listopad 2017 – 12:34 Vlastnictvím samozřejmě mslím spoluvlastnictví. Je to poměrně složitý problém, který by zabral několik stran textu, nicméně mne zajímalo obcně vyúčtování „rovným dílem“.

jednotka Vložil GiGi, 27. Listopad 2017 – 7:18 V katastru nemovistotí je uvedená jednotka „garáž“ jako jeden díl ale ve stanovách a ve smlouvě se hovoří o tom, že vlastníme jednotku. O paragrafu 1180 vím, děkuji za něj. Jedná se mi o obecný termín „rovným dílem“.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Biblí vlastníka bytu je NOZ a příslušné ostatní zákony, dále Vyhlášky a Stanovy.

Když píšete, že znáte § 1180 tak si čtěte všechna vlákna na toto téma. Nebo si pořádně přečtěte ten paragraf. Tam se totiž nepíše „rovným dílem“, ale „na každou jednotku stejně“. Takže žádné „účetní určila, že rovným dílem v tomto případě bude na vlastníka“. K tomu „na vlastníka“ se zde vyjádřil již přispívatel Didi. Nebojte se účetní „poučit“, aby používala správné pojmy.

A vyhledejte zde nebo na netu diskusi ke správnému textu § 1180 odst. 2.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.